Středisko Zillertal

Středisko Zillertal (Fügen, Hochfügen, Kaltenbach, Gerlos a Mayrhofen) představuje jednu z největších lyžařských oblastí Rakouska i celých Alp. Podle každoročního německého testu se areál Hochzillertal řadí mezi deset nejlepších světových lyžařských oblastí. Lístek Zillertaler Superslipass, který k tomuto údolí přičleňuje ještě postranní regiony Gerlos/Königsleiten a Kramsach, platí na lanovkách a vlecích podél svahů o celkové délce bezmála pěti set kilometrů. Samotná oblast Zillertal (428 km upravovaných tratí) je tak rozsáhlá, že ji pro přehlednost dělíme do tří regionů: Fügen/Hochfügen/Kaltenbach/Zell v nižších partiích, Mayrhofen/Finkenberg v místech, kde se Zillertal dělí na čtyři postranní údolí, a nejvýše položené z těchto údolí, Tuxské údolí s ledovcovým areálem Hintertux. Zillertal disponuje bohatě rozvinutým zázemím pro turistický ruch všech cenových úrovní. Jednou ze zajímavostí je to, že dopravní systém skibusů, propojujících ubytovací zařízení s lanovkami, zde rozmnožuje lokální železniční trať a noční kyvadlová doprava mezi zábavními středisky. První větší lokalitou při ústí údolí je obec Fügen, která je díky své snadné dostupnosti hojně navštěvovaná zejména v hlavní sezóně. Nabízí dlouhou sjezdovou trať (7,5 km) z vrcholu Onkeljoch. Lépe je na tom o tisíc metrů výše položený Hochfügen, přístupný z hlavního údolí silnicí, na níž platí povinné vybavení sněhovými řetězy. Díky tomu je toto středisko podstatně méně vytíženo, navíc mívá mimořádně dobré sněhové podmínky. Čtyřsedačková lanovka zde vyjíždí do výše 2350 m. Zell am Ziller je geografickým i historickým centrem Zillertalu, ale mezi zdejšími středisky platí za místo s poklidnou rodinnou atmosférou a výhodnými cenovými podmínkami.

600 - 2300 m
428 km
576 km
06:30

Hotel Alpenblick***

Hotel Alpenblick

Ubytování, strava, vybavení hotelu a relaxace

Rodinný hotel Alpenblick se nachází v horském městečku Schlitters, na začátku údolí Zillertal. Lyžování: nejbližší lyžařské středisko Fugen je vzdálené 5 km. Pokoje jsou starší, obyčejné, vybavené vlastní sprchou nebo vanou, WC, satelitní TV a částečně balkónem. Stravování (polopenze): snídaně i večeře se podávají formou bufetového stolu.

Orientační ceny s polopenzí

35-45 Euro, přesnou kalkulaci Vám zpracujeme dle ročního období, délky pobytu a kvality konkrétního apartmánu nebo pokoje.

Zpracovat nabídku